2. ročník projektu Mendlákem na zkoušku je za námi

Ve středu jsme se rozloučili s druhou skupinou žáků 9. tříd základních škol, kteří se přihlásili do projektu Mendlákem na zkoušku. S novými Mendláky jsme strávili příjemné dva dny, kdy se účastnili naší výuky spolu se 4. A třídou. Během společných setkání tak poznali výuku 13 vyučujících našeho gymnázia.

Žáci si vyzkoušeli, jaké je to mít hodinu anglického jazyka s rodilým mluvčím, učili se v odborných laboratořích chemie, biologie, fyziky. Zabrousili do gymnaziální matematiky, českého jazyka, zeměpisu, občanky a dějepisu. Ochutnali, jak dobře vaří v naší školní jídelně. A co vzkazují budoucím Mendlákům na zkoušku? Využijte možnost poznat Mendlák zevnitř. Není nad vlastní zkušenost. Na Mendláku se vám bude líbit.

Všem účastníkům projektu přejeme mnoho štěstí u přijímacích zkoušek a držíme palce, abyste se dostali tam, kam vás vaše srdce táhne.

Informace o dalším ročníku projektu budou na stránkách školy v září 2023. Veškeré informace budou také poslány na jednotlivé školy opavského okresu.

V případě dotazů se obracejte na koordinátorku MnZ paní učitelku Barboru Bitomskou (bitomska@gopava.cz).