Opět rozjíždíme dárcovskou kampaň

Začíná další ročník školní kampaně DARUJEŠ? NE?! MY … ANO! Tato kampaň má za cíl přilákat mladé dárce krve, krevní plazmy a dobrovolníky, kteří se chtějí zapsat do registru dárců kostní dřeně. Začátek kampaně je vždy spojen s besedou, kdy s našimi studenty debatuje MUDr. Lukáš Stejskal, primář Hematologicko-Transfúzního oddělení Slezské nemocnice v Opavě.

O tom, že má tato cílená kampaň na naší škole smysl, vypovídá mimo jiné i to, že se řada našich studentů na oddělení vrací a daruje krev opakovaně. Někteří z nich se kromě darování krve také zapisují do registru kostní dřeně. Jsme velice rádi, že jsou Mendláci nadšení pro správnou věc, darují bez nároku na honorář a pomáhají pacientům v opavské a krnovské nemocnici. Uvidíme, kolik studentů se letos „zapíše svou krví“ (třeba i opakovaně) do života někoho jiného.

Momentálně jsme ve fázi, kdy budeme pro transfúzku připravovat plakáty, které mají motivovat k dárcovství a šířit osvětu. Poté bude následovat tradiční společný odběr (společně darujeme již od roku 2017). Kolik nás bude? To se uvidí! Ale budeme moc rádi, když se přidáte k nám a podpoříte skvělou věc.

Pro více dotazů k hromadnému odběru se obracejte na paní učitelku Bitomskou.