Připravili jsme si přírodovědný program pro žáky ZŠ Kravaře Kouty

Dnes jsme zrealizovali pro 4. třídu Základní školy Kravaře Kouty přírodovědné dopoledne plné divadla, fyziky a přírodovědy.

Žáky jsme přivítali v naší chemické posluchárně, kde studenti třídy 3. B – Amálie Černochová, Jakub Nohavica a Sabina Šindlářová - hráli přírodovědné divadlo. Hořely zde látky. Ukazovala se popálená prasečí kůže a realizovala se první pomoc. Nebojte, vše bylo součástí představení. V první pomoci jsou děti z Koutů machři. Řada z nich navštěvovala Kroužek mladého zdravotníka, který vedli právě studenti našeho gymnázia. V první pomoci se tak děti orientovaly velmi dobře.

Poté se třída rozdělila na dvě skupiny a každá skupina zamířila do laboratoře. Jedna šla do laboratoře biologie, kde ji čekala laboratorní práce na téma Včela, druhá šla do fyzikální laboratoře, kde se jim věnovali „turnajisti“, rozuměj studenti, kteří u nás řeší Turnaj mladých fyziků – Anežka Mařádková a Václav Divila. Spolu s našimi studenty dětem pomáhali pan učitel Šťastný a paní učitelky Bitomská, Jankovská, Dlouhá.

Musíme uznat, že žáci pracovali s nadšením, ukázali, že se nezaleknou práce s odbornou technikou a preparačními nástroji, umí pracovat s QR kódy, počítat příklady a překládat anglická slovíčka. Děti z Koutů velice chválíme, byly velmi šikovné a zvídavé. Děkujeme za návštěvu a těšíme se na vás, děti, v příštím školním roce.

tým biologů a fyziků