Druháci prožili tzv. „Nultou hodinu autoškoly“

Čtvrteční dopoledne dne 23.11. bylo pro žáky 2.D a 6.A ve znamení řízení motorových i nemotorových vozidel. A že ještě nemáme řidičské oprávnění? Nevadí! Ale mnozí z nás se na něj chystají. Projekt „Nultá hodina autoškoly“ nás provedl bezpečností a nástrahami řízení. Vyslechli jsme si řadu přednášek, příběhů a besed s odborníky.

Měli jsme možnost poslechnout si zkušenosti přímo od lidí, kteří se s nástrahami provozu potýkají každý den. Naši školu navštívil dopravní policista, který s námi sdílel poznatky ze své profese a upozornil na časté chyby, kterých se řidiči i chodci dopouští. Své zastoupení měla také organizace BESIP, která nás obohatila krátkým dokumentem o bezpečnosti silničního provozu. Hasiči nás poučili o tom, jak správně reagovat v případě dopravní nehody. V neposlední řadě nám poradil dopravní psycholog, jak poznat agresora na silnicích a jak se v daných situacích správně zachovat.

Celý projekt byl pro nás velmi přínosný, neboť nás obohatil o cenné informace a znalosti, které uplatníme ať už v provozu, či mimo něj.

Ondřej Nábělek, 2.D, Mgr. Barbora Hlubková