Slavnostní večer Bakala Foundation

Jako významní dodavatelé žadatelů o stipendia nadace Bakala Foundation dostala naše škola pozvání na slavnostní večer 14. ročníku stipendijního programu Scholarship. Uskutečnilo se 7. 6. 2023 v barokním Kaiserštejnském paláci na Malostranském náměstí, mimochodem někdejším sídle Emy Destinové, což všemu dodalo punc výjimečnosti. Naši školu zastupovala kariérní poradkyně Petra Moravcová a ta si tuto slavnost opravdu užila. Navíc zažila jedno velké příjemné překvapení.

Zaujala ji slova předsedkyně nadace paní Michaely Bakaly: … „Rozhovory se studenty jsem si jako obvykle nesmírně užila. Je skvělé vidět, že dnešní mladí lidé se nebojí jít svou vlastní cestou. Jsme nadšeni z jejich odvahy a pracovitosti.“ Vnímám také, že se studenti více věnují sebevzdělávání. Doplňují si vědomosti svými individuálními aktivitami a nečekají, že je vše naučí škola. …"

https://www.bakalafoundation.org/en/aktuality/scholarship2023–vysledky/

Součástí programu bylo neformální setkání s pracovníky nadace, studenty a členy odborné komise sestávající z předních kapacit akademického prostředí z českých a zahraničních univerzit. Největší překvapení bylo, když p. Moravcová narazila na tři absolventy MGO – Jonáše Nepožitka, současného držitele stipendia, Josefa Skolku a Radka Šabatku, letošní žadatele. Velmi nás těší, že z celkového počtu 164 studentů se do závěrečného finále, které probíhalo formou pohovorů, dostali oba dva. To už je pěkný procentuální podíl na gymnázium z malého města.

Pokud uvažujete nad studiem v zahraničí, informace naleznete nejen na stránkách nadace, ale hlavně můžete využít rady a cenné zkušenosti našich absolventů, kteří vám nabízejí to nejcenější, své know-how.

bakalafoundation