V rámci MVL jsme se podívali do Asie

Další úžasné setkání, opět s odborníkem na slovo vzatým! Tentokrát jsme stanuli Tváří v tvář Číně. Pan Tomáš Etzler je známý český novinář, který během své kariéry vystřídal pozice v České televizi či v americké CNN. Pracoval v zemích mnoha válečných konfliktů. V Číně strávil 7 let. Vydává knihy a o svém působení v Číně natočil film Nebe, který byl nominován na Českého lva.

Vystoupení pana Etzlera bylo o to zajímavější, že jej prokládal fotografiemi, videi a samozřejmě svými nepřenosnými zkušenostmi. Během jeho výkladu a následné diskuze jsme se dověděli spoustu zajímavostí. Nejen o životě v Číně, ale také o pozici médií, o současném konfliktu na Ukrajině a postoji Číny k němu, o tom, co si myslí obyčejní lidé v Číně o jejich režimu, jaké mají povědomí o západních demokraciích, o postavení novinářů i o hrůzných ekologických dopadech tzv. čínského ekonomického zázraku.

O této problematice bychom mohli diskutovat opravdu celé hodiny, což jsme si uvědomili, když čas vymezený pro vystoupení pana Etzlera tak rychle utekl.

Moc děkujeme, že jsme měli opět možnost slyšet profesionála na danou problematiku.

Do konce letošního škol. roku nás čekají ještě dvě přednášky a jsem přesvědčena, že zase budeme uchváceni.

Můžete využít web modernivyzvy.cz, kde jsou všechna vystoupení k dispozici nahraná. Stejně tak se můžete vrátit k přednáškám starším a oživit si myšlenky našich hostů.

Autorka příspěvku: Mgr. Jana Prošvicová