Plníme 1. úkol CO2 ligy

Jak jsme vás již dříve informovali, zapojila se skupina studentů 2. B (chemický seminář) do celoroční soutěže CO2 liga. Většina z vás si již mohla všimnout nástěnky, která se týká tématu klimatických změn. Je umístěna v biologickém křídle naší školy.

Nově vaši spolužáci ukončili práci na videu, které má tuto tématiku přiblížit. Podpořte je tím, že se na jejich práci kouknete. Omrkněte youtube kanál školy.

Video nebylo tvořeno ve vymakaném studiu, ale pracovalo se tzv. co dům dá … ala kočička s pejskem vařili dort. Posbírali lampičky z celého domu a podložili je sklenicemi se zavařenými okurkami, aby měli zdroj světla ve správné výšce. Přidali i reflektor. Protože neměli stativ, vyřešili to natáčením z žebříku, aby dosáhli správného pohledu a vzdálenosti. V domě našli kus plastové desky, která sloužila jako tabule. Fix určený ke kresbě se nedal jen tak smýt, zahráli si tak na „chemiky“ a vytvořili si vlastní čistič. Smíchali všechny dostupné čistící prostředky a problém byl vyřešen. „Dort“ se upekl a já jsem s ním spokojena.

Barbora Bitomská