Kde si můžete zahrát shogi?

shogiJak se oznamovalo v příspěvku, byli jsme se shogi na dvoudenním programu v Sakura Dojo v Opavě. Ač nám vůbec nepřálo počasí, zájemce o seznámení se hrou to neodradilo a o návštěvách v našem stanu svědčí fotoreportáž. Děkujeme organizátorům za bohatý program, který jsme viděli v Sakura Dojo, za perfektně fungující organizaci a zázemí, děkujeme všem návštěvníkům a také naším spolužákům, kteří se zastavili a hru zahráli.

Připomínáme, že kroužek shogi bude pokračovat na MGO, přičemž konkrétní čas se dá domluvit s Ondřejem Bočkem z 5. A. Možný termín je buď v pondělí, úterý nebo ve středu. Také jednou za 14 dnů vás zveme na pravidelné schůzky v centru Opavy, kde nabízíme možnost se naučit a zahrát si japonské šachy shogi a výhledově také hru go. Setkání nad deskami shogi pro veřejnost bude v Matičním domě, prostory spolku Za Opavu, vstup z Matiční ulice, 2. patro.

Budeme se scházet ve čtvrtek, jednou za 14 dní, od 15:00 do 17:00 (teď se sejdeme 21. 04. 2016 a dál co 14 dní každý sudý týden). Vstupné nevybíráme, můžete přispět dobrovolně, sebou můžete donést trochu čaje nebo kávy, lze připravit na místě.

Pravidla vysvětlíme a po dobu setkání zájemcům zapůjčíme herní sady. Také se podělíme o novinky v pořádání turnajů. Aktuálně se připravuje Czech Shogi Open, na který vás srdečně zveme. Můžete nás osobně kontaktovat, pokud připravujete nějakou akci, popř. probrat jinou formu spolupráce. Na naše schůzky by měl také dorazit Jiří Mamula, aktivní hráč a propagátor další starobylé japonské hry go, bude možnost se také naučit a něco dozvědět i o hře go.

Kontakt na nás: Jelena Štohanzlová, Ondřej Boček, e-mai:l aktivne_opava@volny.cz

Těšíme se na setkání.

Autoři: Jelena Štohanzlová, Ondřej Boček.