Japonsko v Opavě – Opava v Japonsku

Máte již podrobně prostudovaný program festivalu Další břehy a poznačili jste si termíny zajímavých akcí? Ještě se pokuste najít si volný termín na druhý dubnový víkend.
Kroužek shogi MGO, ač je trochu oslaben odjezdem zakládajícího člena Honzy Štohanzla na studia do Japonska, se dohodl s organizátory Japonsko v Sakura dojo Opava, že se zúčastní doprovodného programu.

Na tento program vás srdečně zveme! O víkendu 9. a 10. dubna 2016 budeme v sobotu a v nedělí po celý den ve stanu v japonské zahradě (celodenní vstupenka na tento doprovodný program je za 100 Kč, pro dětí do 12 let za 50 Kč).
Vysvětlíme si pravidla hry shogi a dobutsu a nabídneme vám dostatek času a prostoru si hry zahrát. Vaši mladší sourozenci jistě ocení provedení 3D figurek zvířátek dobutsu, tak je vezměte s sebou. Podíváme se na reprodukce japonských dřevořezů, na kterých lze spatřit shogi.
Fotky v galerii tohoto příspěvku jsou ohlédnutím za poslední naši akcí (v prosinci 2015 na výstavě fotografa Daniela Šperla v Domě umění v Opavě) a těšíme se na další setkání nad deskami starobylé japonské hry shogi v programu Dalších břehů.

Autoři: Jelena Štohanzlová, Ondřej Boček