MGO se zapojilo do projektu eTwinning

01_frMendelovo gymnázium se zapojilo do evropského projektu eTwinning „FROM TIMETABLE TO TABLE.“ Mezi školami z Francie, Litvy a Rumunska komunikujeme prostřednictvím eTwinning space, zasíláme fotografie školy, tříd a města a navzájem si hodnotíme své práce.

Zajímavostí z porovnávání bylo například to, že Francouzi se mylně domnívali, že název našeho gymnázia se nese podle známého chemika a tvůrce periodické tabulky prvků Dmitrije Ivanoviče Mendělejeva.Také je velice udivilo naše obutí ve škole. Nosíme totiž přezůvky, ve Francii je to velmi neobvyklé. Dalším překvapením pro ně byla naše barva vlasů. Jelikož se domnívali, že na severovýchodě od Francie žijí lidé světlejšího typu. Každopádně se jim naše škola velice líbila a stojí o to se s námi setkat a vidět vše naživo.

Momentálně projekt směruje k porovnávání času stráveného u stolování během dne a také na odlišnost české a francouzské kuchyně. Udělali jsme tedy dotazník, z kterého vyplývá, že francouzští studenti tráví u jídla ve školní jídelně 4× více času než my.

Ne nadarmo je francouzská kuchyně na světovém seznamu nemateriálního kulturního dědictví UNESCO.

Autorka příspěvku: Bořucká Kateřina, Petrželová Vendy, 1.C