Mendlák slaví dvojitý postup do finále

O víkendu 22.–24. 3. se náš debatní klub zúčastnil posledního kvalifikačního turnaje v debatní sezóně 2023/24. Do České Třebové, kde se turnaj odehrál, jsme vyslali dva týmy a tři rozhodčí.

Tým The Opavians (Kristýna Bohlová 4.B, Tadeáš Foldyna 5.A, Michael Kramář 5.A) si zajistil 4 z 5 výher a tím získal 6. místo z celkového počtu 34 týmů. Našemu druhému týmu Makaróny se sýrem (Tomáš Janků 1.D, Eva Holíková 5.A, Tomáš Hýža 5.A, Radmila Terezie Moravcová 5.A) se povedlo vyhrát svou první debatu a za celý turnaj nabyli mnoho nových zkušeností. I naši rozhodčí však neotáleli a všechny z nich (Anežka Mařádková 3.D, Nora Tenglerová 7.A, Tereza Teplanská 4.D) si vyzkoušely rozhodovat i ty nejlepší debaty na turnaji.

Stěžejním bodem tohoto turnaje bylo však vyhlášení postupujících týmů do finále Debatní ligy, na které nejvíce aspirovaly dva naše týmy – Colloqueens a The Opavians. S radostí pak můžeme oznámit, že oběma týmům se do finále povedlo kvalifikovat, a to z 2. místa v tabulce (Colloquens) a z místa 11. (The Opavians). Nyní tak naše debatéry čeká dlouhá a důkladná příprava na finále české i anglické ligy, které se odehraje na konci dubna.

Všem debatérům gratulujeme ke skvělým výsledkům a přejeme mnoho štěstí ve finále.

Kristýna Bohlová