TALENTOVANÍ STŘEDOŠKOLÁCI Z MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE DOSTALI OCENĚNÍ, MEZI NIMI I NÁŠ PATRIK

Každoročně Moravskoslezský kraj oceňuje žáky a žákovské týmy za významné aktivity v daném školním roce. Za uplynulý školní rok 2022/2023 si toto významné ocenění převzal také student Mendelova gymnázia Patrik Štencel ze 3. C. Slavnostní předávání ocenění se konalo 14. 11. 2023 v aule Janáčkovy konzervatoře v Ostravě. Patrik si převzal certifikát, keramickou plastiku z dílny Střední umělecké školy Ostrava a poukázky na nákup zboží pro volný čas.

Patrikových aktivit a úspěchů je opravdu mnoho, a proto není divu, že se objevil spolu s dalšími 25 jednotlivci a 4 týmy mezi oceněnými. Loni se mu povedlo s týmem TALNET vyhrát Turnaj mladých fyziků (1. v republice a následně pak stříbrná medaile v Pákistánu), dále se zúčastnil Matematické olympiády kat. A (3. místo v krajském kole), Matematické olympiády kat B (1. místo v krajském kole), Matematické olympiády kat. P (3. místo v krajském kole) a chvályhodná je také jeho pravidelná účast v Matematickém klokanovi, Náboji a mnoha dalších přírodovědných soutěžích.

Patriku, moc gratulujeme a do budoucna přejeme hlavně zdraví a mnoho dalších krásných úspěchů a zážitků nejen na poli fyziky a matematiky.

Autorka příspěvku: Karolína Jankovská