Dva finalisté Logické olympiády se podívají do Poslanecké sněmovny!

Dalšího velkého matematického úspěchu dosáhli studenti Mendelova gymnázia, když se v krajském kole Logické olympiády kat. C do postupující finálové šestky vtěsnal Ondřej Vávra, 4. D a Bartoloměj Valtr, 1. D. Bartoloměj vybojoval šesté a poslední postupové místo v napínavém rozstřelu a navázal tak na své úspěšné postupy do republikových kol ze základní školy. Ondřej se umístil dokonce na medailové pozici, když získal krásné druhé místo. Kromě postupu do republikového finále si tak zajistil i přednostní přijetí na vysněnou vysokou školu.

Krajské kolo Logické olympiády se konalo 3. 11. 2023 v budově Krajského úřadu Moravskoslezského kraje v Ostravě. Postoupilo do něj celkem 9 studentů Mendelova gymnázia. V kategorii B to byli Jonáš Kracík, 1. A, Richard Šimeček, 2. A, Richard Berkus, 4. A a Štěpán Hoschna, 4. A. V kategorii C postoupili kromě Ondřeje Vávry a Bartoloměje Valtra ještě Eva Martikánová, 2. B, Kateřina Volná, 3. D a Albert Vlček, 8. A, který dal však přednost souběžně probíhajícímu Fyzikálnímu náboji.

Všem účastníkům děkujeme za reprezentaci školy, Ondrovi a Bártovi gratulujeme a držíme palce v republikovém finále, které se uskuteční 4. 12. 2023 v Poslanecké sněmovně v Praze!