Výtvarný workshop – Být jiná nevadí!

Workshop s malováním sádrových odlitků na téma: Být jiná (ve smyslu tělesně postižená) NEVADÍ!

Ve středu 25. 10. 2023 navštívila třídu 1. A v rámci estetické výchovy paní Marie Sikorová, která se narodila se vzácným syndromem Ellis van Crevel.

Marie se v rámci dobrovolnické činnosti věnuje osvětě o problémech lidí s tělesným postižením a jejich možnostech začlenění do běžného života. Nutno říci, že ona sama je důkazem toho, že i lidé s hendikepem mohou působit velmi pozitivně a šířit kolem sebe dobrou náladu a radost z práce a ze života.

Na začátku se Marii podařilo poutavým způsobem žáky vtáhnout do dané problematiky živým vyprávěním. Děti pak velmi aktivně diskutovaly.

Poté si každý vybral sádrový odlitek, který si sám opracoval smirkovým papírem a vymaloval akrylovými barvami. Jak sami můžete vidět na fotografiích, moc ji to dařilo!

Za pilnou práci ještě paní Marie pro všechny připravila kornoutky s překvapením, kde děti našly malý odlitek, barvičky a štětce, aby mohly tvořit i doma. Veškeré pomůcky přinesla Marie s sebou, stejně jako krabičky a sáčky, aby se dětem výrobky cestou domů nepoškodily!

Za inspirativní a tvořivé odpoledne moc děkujeme a těšíme se na další setkání !!!

Kateřina Špilháčková a Miroslava Honová