Zveme Vás na IGO i geometrické soustředění!

20. října se bude v Praze a v Opavě konat Íránská geometrická olympiáda (IGO). Soutěž je pro tercii, kvartu a vyšší gymnázium. Pokud máš zájem soutěžit, vyplň prosím registrační formulář, který najdeš na odkaze zde.

Víme, že tato olympiáda není nejlehčí. Proto bychom si vás dovolili také pozvat na přípravné geometrické soustředění, které se bude konat 17.– 20. října, přesněji od úterního večera do pátečního rána a bude plynule navazovat na IGO soutěž v Opavě.

Program: ve středu a ve čtvrtek budou přednášky – dva bloky denně (vždy 9 – 12 h. a 14 – 17 h.), poté si uděláme procházku, zahrajeme deskové hry a na kytaru. Přednášet budou studenti VŠ, hlavní organizátor akce je bývalý student MGO Filip Čermák.

Opava zároveň přivítá 17 studentů z Čech a Slovenska, kteří se akce zúčastní. Máš možnost navázat nová přátelství, naučit se hodně z geometrie a zažít spoustu pěkných chvil. Pokud máš zájem se geometrického soustředění nebo jeho části zúčastnit, svou účast nahlas svému vyučujícímu matematiky nebo Janě Kopfové (jana.kopfova@math.slu.cz).

Autorka příspěvku: Doc. RNDr. Jana Kopfová, Ph.D.