Angličtinu máme rádi

Pondělí 16. 12. 2019 bylo velkým dnem pro šikovné studenty z nižších ročníků osmiletého gymnázia. Na naší škole proběhlo školní kolo olympiády v anglickém jazyce, kterého se zúčastnilo 20 žáků. Naši nadějní malí angličtináři se těšili, že si vzájemně změří své síly a jazykové dovednosti. A jaké nakonec byly?

Porota měla pro všechny účastníky jen slova chvály a shodla se, že jazykové schopnosti našich žáků jsou výjimečné. Velká škoda je, že v každé kategorii mohl být vyhlášen pouze jeden vítěz – bodové rozdíly byly minimální.

V mladší kategorii (prima a sekunda) zvítězil Arden Alexander Zadrick z 1.A, na druhém a třetím místě následovaly Ella Kukolová a Marie Heiderová (obě z 2.A).

Ve starší kategorii (tercie a kvarta) se vítězkou stala Alexandra Martínková (3.A). Druhé a třetí místo pak obsadili Barbora Kaštovská a Kryštof Tichý (oba ze 4.A).

Do okresního kola postupují studenti, kteří se umístili na prvním a druhém místě v obou kategoriích. Jsme si jistí, že budou naši školu vzorně reprezentovat.

Všem soutěžícím děkujeme za pečlivou přípravu a skvělé výkony.

Komise AJ