Debatovali jsme v Hradci Králové

18–20 října, tedy v době, kdy měli ostatní studenti volno, se naši debatéři vydali na 1. debatní turnaj debatní ligy do Hradce Králové.

Po náročné cestě nejprve po železnici a následně v hradeckémMHD se debatéři vydali na metodické okénko, kde si osvojili schopnost dokazování a zopakovali si pravidla debaty.

V sobotu se šlo debatovat na dvě připravené teze. První zněla: „Měli bychom zavést stoprocentní dědickou daň“ a druhá: „Pozitivní diskriminace je vhodný způsob, jak řešit problémy menšin“. Našemu týmu Ewoci ve složení František Urbiš(5.A), Renáta Kotůlková (5.A), Jan Vilč (5.A), Michaela Valtrová (1.B) a Veronika Kamrádová (4.B) se zezačátku vedlo velice slibně, když naprosto přesvědčivě vyhrál první debatu. Pak už jim ale bohužel vždy o kousek triumf unikal.V neděli se na ně štěstí opět usmálo, když vyhráli poslední debatu turnaje na nepřipravenou tezi. Na přední příčky to tedy tentokrát nestačilo, ale vzhledem k tomu, že náš tým měl i dvanováčky, to není vůbec špatný výsledek, ba naopak. Velká gratulace pak patří Honzovi, kterému se povedlo vybojovat 6. místo za řečníka turnaje z celkového počtu 88 debatérů.

Děkujeme našim debatérům za účast a přejeme mnoho štěstí na následujícím anglickém turnaji.

Autor příspěvku: František Urbiš