Levicová Ostrava

Takto zněl název třetího turnaje XXIII. ročníku Debatní ligy, který se konal od 23.2. do 25.2. Z našeho gymnázia vyjely týmy Slav Princesses (Veronika Kamrádová, Jana Zemanová, Kozlová Martina) a Astra Mortem (Terezie Chamráthová, Barbora Mludková, Šimon Plaskura). Oba týmy byly ještě doprovázeny Veronikou Hájkovou a Martinou Wranovou, které si zde vyzkoušely místo rozhodčího.

Celý turnaj se nesl ve znamení nové celoroční teze „Mezinárodní ekonomické sankce přináší více škody než užitku“, a také doprovodné teze s názvem „Měli bychom podporovat vývoj umělé inteligence“.

Hned po příjezdu jsme využili volného večeru a začali se připravovat na další den. Čas vložený do příprav se zúročil hned druhý den, ve kterém nás dopoledne čekaly dvě debaty a po obědě další dvě. Po nich následoval už jen návrat na ubytování a společně strávený večer. V neděli ráno stačilo jen zabalit a utkat se s ostatními týmy v poslední, nepřipravené debatě, po níž jsme se vydali směrem domů.

A výsledky? Týmy Astra Mortem a Slav Princesses možná neobsadily první místa, zato získali cenné zkušenosti na následující turnaje.

Autor příspěvku: Šimon Plaskura