Luscinia oslavila 20 let existence dvěma koncerty

„Slavíkům (Luscinii) přeji Slovíka (dirigent) a Slovíkovi Slavíky“ – to jsou slova Jiřího Pospíšila – hudebního režiséra všech CD Luscinia a zároveň jednoho z kmotrů CD a DVD k 20. výročí vzniku Opavského středoškolského sboru Luscinia.

Luscinia oslavila minulý pátek a sobotu 20 let svého trvání.

Páteční koncert na sv. Hedvice byl ukázkou sborového umění současného sboru. Nové CD a DVD poslal do života svým požehnáním biskup František Lobkowicz a ředitel MGO Petr Pavlíček.

V sobotu se příznivci Slavíků sešli na vzpomínkovém koncertě na zámku v Hradci nad Moravicí. Tentokrát nové CD a DVD poslali do života režisér Jiří Pospíšil, generální sponzor sboru Václav Hon, „dvorní“ moderátorka sboru Jana Prošvicová a Verner Kristensen – zástupce dánských přátel.

Vzpomínalo se a hlavně se zpívalo, vždyť převážná část hostů byli bývalí sboristé, kteří před xxx léty v Luscinii zpívali…Byla to setkání krásná a výjimečná.

Luscinia se může pochlubit nejen současnými zpěváky a úspěchy, ale i tím, že vyslala a vysílá do života správné lidi, které ovlivnila nejen profesně, ale zasáhla i do formování jejich celoživotních postojů a názorů. Řečeno slovy J. Prošvicové: " Jste krásní."

Autorka příspěvku: Mgr. Eliška Slovíková

Foto: Adam Šťastný