Naše mistryně ČR v šermu

25. 5. 2014 jsem se zúčastnila finálového turnaje MČR v šermu fleretem, kategorie juniorky. Sportovnímu šermu se věnuji již jedenáct let a v kategorii juniorek soutěžím prvním rokem. Během letošní sezóny jsem se ze šesti republikových závodů umístila čtyřikrát na prvním a dvakrát na druhém místě.

Do finálového turnaje jsem nastupovala jako první nasazená. Celkem se tohoto turnaje zúčastnilo osmnáct děvčat. V základní skupině jsem všechna utkání vyhrála a dále postoupila do čtvrtfinále, kde jsem vyhrála rozdílem osmi bodů (15:7), poté do semifinále, ve kterém jsem ze začátku prohrávala, ale v dramatickém závěru se mi utkání povedlo otočit a zvítězit 15:13, a na konec do finále, kde mě čekala má „tradiční“ soupeřka z Ostravy, Sabina Hendrichová. Tu se mi, po velmi vyrovnaném boji, podařilo porazit 15:13. Turnaj jsem tedy vyhrála a získala jsem poslední body do celkového pořadí MČR, ve kterém jsem zvítězila a připsala si v pořadí čtvrtý mistrovský titul.

Po součtu s výsledky ze zahraničních turnajů jsem také obhájila loňskou výhru v soutěži Českého poháru. V soutěži družstev jsme, společně s Kateřinou Seidlovou (3.B) a Alžbětou Filipkovou (4.A), získaly 2. místo.

Závěrem bych chtěla moc poděkovat všem spolužákům, učitelům a známým, kteří mě podporují. Moc si toho vážím.

Autorka příspěvku: Eva Havranková