TMF – vyhráli jsme regionální kolo

Konečně jsme se dočkali výsledků letošního regionálního kola, které vzhledem k situaci proběhlo netradičně – korespondenčně. V České republice proběhla tři regionální kola. Dvě se měla původně uskutečnit u nás na gymnáziu, třetí v Praze. Coronavir ale vše změnil a výborem pro TMF bylo rozhodnuto, že náročná půlroční práce studentů nebude jen tak hozena do koše a kolo proběhne korespondenčně. Pro všechny, studenty i porotce, to bylo nové. Připomeňme jen, že celá soutěž probíhá v angličtině a klade na studenty nároky nejen teoretické, ale i praktické. V září dostanou studenti 17 fyzikálních problémů, ke kterým musí sestavit experiment a interpretovat naměřené výsledky.

Letos nás reprezentovali Bára Adamová, Anička Aronová, Karel Chwistek a Petr Skupien, kteří již mají mezinárodní zkušenosti s TMF z loňského roku a k nim se přidal Johan Paul ze 7. A a Honza Trubka z 1. B. V regionálním kole byli našimi soupeři tým z ostravského gymnázia Olgy Havlové a tým ze Slezského gymnázia v Opavě.

Bodová ohodnocení nejen našeho regionálního kola a porotce, kteří soutěž hodnotili, najdete v dokumentu https://www.jcmf.cz/sites/default/files/RK_TMF_33r.pdf na stránkách JČMF.

Ústřední kolo se mělo konat právě v těchto dnech (15. – 17. dubna 2020) na Mendelově gymnáziu. Zatím byl termín přesunut na začátek července. Uvidíme…

Děkujeme touto cestou manželům Panošovým, kteří stojí za organizaci TMF v ČR, dále všem porotcům a v neposlední řadě zúčastněným studentům, kteří to nevzdali.

Našim studentům blahopřejeme k 1. místu v regionálním kole a doufáme, že budou mít šanci ukázat výsledky své práce v ústředním kole.