Nelituji toho, že jsem jel!

Zase po roce vyrazila třída 3. A spolu se svou třídní Haničkou na školu v přírodě, tentokrát na Karlov, a místo SOČkou zaneprázdněnou Blaženku pozvali Gebauerovou Haničku.

Od 3. do 7. 6. 2019 jsme obývali horský hotel Moravice – kategorie tunel s ukrajinským personálem.

Sluníčko nám svítilo, ptáci zpívali, děti nezlobily a klíšťata útočila.

A co jsme za těch 5 dní všechno zvládli? Výlet na Kopřivnou, výšlap na Praděd, bazén, bowling, basketbal, volejbal, ping-pong, šipkovanou, týmové hry, land art, frotáže, opékání špekáčků … a samozřejmě výuku matematiky, češtiny, chemie, zeměpisu, angličtiny, němčiny, dokonce i španělštiny.

A jaké dojmy měli samotní žáci 3. A?

Mně se škola v přírodě moc líbila. Nejlepší byly určitě naše společné aktivity, protože jsem se bavila s úplně jinými lidmi než ve škole a díky tomu jsme se mnohem lépe poznali. Bavily mě všechny aktivity a soutěže, protože jsme si to dokázali dobře připravit. Stejně ale úplně nejlepší byly večerní diskrétní kroužky. Sednout si s kamarády do lesa a povídat si o našich tajemstvích je prostě super. Vždycky je to prostě o lidech a já si myslím, že náš kolektiv je úžasný a díky tomu jsou tyhle akce prostě nezapomenutelné. Jsem strašně ráda, že jsme měli možnost na školu v přírodě jet, protože to prostě byla úžasná akce s naší třídou.

Anastázie Šefčíková

Tato škola v přírodě opravdu stála ta to. Co se týče fyzických aktivit, všem se nám na kůži smíchal pot s opalovacím krémem a repelentem, což asi mluví samo za sebe.

Také výuka byla brána s rezervou, jednalo se spíše o volné doplnění programu než o hlavní náplň této akce.

Nejvíce bych opravdu ocenila pevné nervy učitelů opavského Mendláku, kteří s námi přežili těchto 5 dní a dokázali se s nadhledem přenést přes spoustu drobných i větších problémů a dali nám volnou ruku v mnoha věcech. Z těchto i dalších důvodů bych tuto akci ohodnotila za velmi vydařenou, k čemuž svým dílem přispěli snad všichni zúčastnění.

Marie Janovská

Program se mi líbil, zejména výlet na Praděd, který se podle mě vydařil. Na ubytování bylo dobré, že byla k dispozici tělocvična a bazén a bylo velmi blízko lesa. Super byly také společné hry a večerní programy. Celkově byla ŠVP pro naši třídu jistě přínosná a určitě bych jela i příští rok.

Barbora Zezulová

Mohli jsme se taky méně učit. Mojí nejoblíbenější aktivitou zde byl ping-pong, u něj jsme strávili několik hodin. Je to lepší než sedět ve škole a učit se.

Kateřina Lindovská

Byla zde velmi příjemná obsluha a stolní tenis, takže spokojenost nadavše. Přijde mi, že se zde velmi stmelil kolektiv a neseme si odtud spoustu zážitků. Hodně jsem si užila večerní hry, které jsme si museli vymyslet. Šipkovanou jsem dosud neznala, ale díky tomuto pobytu se mi vryla do paměti.

Tereza Przeczková

Chutnalo mi zde dobře připravené jídlo, což jsem upřímně nečekal. Ještě bych příště chtěl mít později večerku. Jinak už se těším na další rok, až pojedeme na další ŠVP.

Jan Vítek

Skvělé jídlo (hlavně snídaně). Moc schodů do jídelny. Moc kopců je tady. Byli jsme tady moc krátce. Štěbetající děcka jiné školy vždy ráno. Sice trochu učení, ale dalo se. Bylo to super.

Albert Vlček

Koupelna mohla být trošku větší, v pokoji mi docela chybělo zrcadlo, výlety mě bavily, ale chtěla jsem jít po modré, bowling jsem si taky užila, šipkovaná byla super, opečené jablko a marshmallows v Bebe sušenkách mi velmi chutnaly.

Anežka Flídrová

Vůbec na škodu nebyl výlet na Praděd. Bylo to krásné zpestření. Ping-pong je už absolutní samozřejmost na jakémkoliv výletě. Naše třída je v něm profesionál. Škola v přírodě byla úžasná a utekla jako voda.

Václav Borunský

Taky se mi moc líbilo, že se z našeho pokoje dalo chodit nejenom dveřmi, ale i oknem, což bylo mnohdy rychlejší. Celkově se mi celý týden opravdu hodně líbil a určitě bych si ho někdy chtěla zopakovat, ale mohl by být delší.

Milena Grafová

Škoda, že jsme měli ubytování zaplacené pouze na 5 dní. Asi bych to ještě o dalších 5 dní prodloužila.

Tereza Kunčíková

Program byl zábavný, poučný a také jsme si zlepšili vztahy ve třídě. Budíček by sice mohl být trošku později, ale to nevadí. Večerka byla velice vyhovující. Celkově jedna z nejlepších škol v přírodě.

Mila Gjonličová

Také mě bavila výtvarka v lese, u prvního land artu jsem sice nebyla, ale podruhé, když jsme vytvářeli zeď, to byla opravdu sranda. Jsem ráda, že jsme na školu v přírodě vyrazili a doufám, že pojedeme i příští rok.

Barbora Kaštovská

Upřímně, škola v přírodě byla super.

Martin Tulis

Určitě se mi škola v přírodě líbila a nelituju toho, že jsem jel.

Matěj Mik

Autorky: Hana Gebauerová, Hana Bartošíková