DEJ SOUPEŘI X

Naši pišqworkáři jsou skvělí a bojovali o každý křížek a kolečko. Tentokrát ne pod lavicí během vyučování, ale v oblastním kole celostátního turnaje. Jejich soupeři byli ve čtvrtek 15. 11. 2018 studenti SŠ z Opavy, Vítkova, Hlučína a Bílovce. Soutěžilo celkem 15 pětičlenných týmů. Hrálo se systémem Play-off a do čtvrtfinále postoupily všechny 4 naše týmy! Do semifinále se probojovaly 2 a do finále jeden. Byl to tým Boney M ze 7. A ve složení Ondřej Černý, Matyáš Adametz, Jiří Brablec, Vojtěch Stiborský a Michal Magiera.

Tým Húsenice ze SŠPU je porazil a tak skončili na 2. místě a na odvetu si počkají v krajském kole, které proběhne 28. 11. v Ostravě. Na 3. místě se umístil náš tým složený ze studentů z 8. A, 6. A a 2. B s názvem Tajná myškavěc. Tento tým tvořili Samuel Synek, Rostislav Matuška, Vojtěch Krobot a Martin Vyhnálek. Také týmy Hroši z 5. A a Kuly z 3. A a 1. A bojovaly urputně. Jak turnaj probíhal si přečtěte zde. Oblastní koordinátor se zmiňuje o úvodních komplikacích – ty se týkaly hlavně jeho, měl problémy s dojezdem do Opavy a ty měly také týmy z Bílovce. Jak všichni dopadli najdete zde. Blahopřejeme všem a 7. A přejeme hodně úspěchů kraji!

pIšQworky jsou logickou hrou, pro kterou spolek Student Cyber Games za podpory rektora MU v Brně vymyslel a zorganizoval celorepublikovou soutěž studentů od 12 do 19 let. Zájem o účast v soutěži každoročně stoupá, loni se jí účastnilo kolem 33 tisíc zájemců.

Poděkování za zdar akce patří také pomocníkům z řad studentů z 6. A Barči, Klárce, Vojtovi a Johanovi a z 3. A Kačce a Mii.

Blažena Gebauerová