V Praze se neztratíme

Ze dne 18. na den 20. června se třída 4. A účastnila poznávacího zájezdu v Praze. Už od prvního dne bylo velmi teplé počasí a to i v ranních a večerních hodinách.

Do Prahy celá třída odjela brzo ráno z Východního nádraží. Téměř ihned po příjezdu byla třída přivítána agenturou Wenku, která organizovala nedělní program. Na programu byla celodenní hra, která spočívala v chození a objevování pražských památek. Přestože cesta vedla přes mnoho zajímavých míst, téměř nikdo se neztratil. Den byl zakončen krásnou procházkou večerní Prahou.

V pondělí byl program poněkud volnějšího charakteru, jelikož po příjezdu do Pražské zoo byl rozchod a žáci mohli jít tam, kde je to nejvíce zajímalo. Dokonce si mohli i zajít na oběd, přičemž výběr restaurací byl překvapivě široký. Cestou na ubytovnu se ještě zastavili v Palladiu, kde si mohli zakoupit potraviny na večerní opékání, doprovázené hrami.

Poslední den byl odstartován návštěvou Vyšehradu, která předcházela odjezdu domů. Přestože horka zkomplikovala cestu a ve vlaku špatně fungovala klimatizace, nakonec se celá třída vrátila v relativním pořádku do Opavy a další den se opět vrátila na naši školu v plném počtu.

Autor příspěvku: Sebastian Svoboda, 4. A