V Aule panovala skvělá atmosféra

V pátek dne 21. 11. 2014 se v aule Slezské univerzity v Opavě, jak už je zvykem, uskutečnila Školní konference Mendelova gymnázia. Starší žáci prezentovali nám mladším své úspěchy, abychom věděli, čeho všeho jsme schopni dosáhnout s dostatkem píle, odhodlaností a kapkou odvahy.

Rozmanitost oborů, ve kterých studenti Mendelova gymnázia vynikají, je veliká. Vyhrávají pak nejen soutěže s přírodovědnou tematikou, ale i jazykové olympiády a mnoho dalších.

V Aule panovala skvělá atmosféra, protože většina přednášejících nešetřila vtipem, a tím celý svůj příspěvek okořenila. Nechyběly ani názorné ukázky, které dokázaly, že věda nemusí být nutně nuda. Například závod vajíček nebo příklady z logické olympiády.

Neodmyslitelnou částí gymnázia je pěvecký sbor Luscinia, kterému se daří nejen u nás v Čechách, ale i daleko za oceánem. Zpívali už v USA, Turecku, Řecku, Belgii, Lucembursku a mnohých dalších zemích. Za těmito velkými úspěchy se však skrývá hodně úsilí a vytrvalosti.

Významnými hosty letošní konference byli proděkan RNDr. Pavel Bakala, Ph.D. z Filozoficko-přírodovědecké fakulty Slezské univerzity v Opavě, p. Jiří Hoffmann ze Světa techniky v Ostravě Dolní Vítkovice, přičemž celou konferenci uváděl Doc. Ing. Mgr. Petr Klán, CSc. z ČVÚT a VŠE v Praze. Popřáli nám úspěšné studium a chválili za nemalé úspěchy.

Konference se vydařila a úspěchy studentů byli obrovské, tudíž to na nás, prváky, zanechalo dojem, že když se chce, všechno jde.

Autorka příspěvku: Barbora Trnečková, 1. B