Kultura

Na Opavě cantat 2019 zazněl poslední tón.

Letošní ročník Opavy cantat se nesl v novém duchu – Opava cantat = tvůrčí pěvecké dílny pro středoškolské sbory. Poprvé jsme zakusili novou koncepci a vyzkoušeli si užít víkend v podzimní Opavě bez soutěžního stresu. A myslíme si, že naše volba neměla chybu.

Na pátečním zahajovacím koncertě v kostele sv. Hedviky v Opavě se jednotlivé sbory představily. Zpívalo na 300 sboristů z celé naší republiky a také ze Slovenska a z Polska.

Číst celý příspěvek

Opava cantat 2019 – Tvůrčí pěvecké dílny

Letos jsme změnili formát festivalu a do poslední chvíle jsme nevěděli, jak to bude vypadat a jak vše dopadne. Zatím ještě nekončíme, ale můžeme s klidem říct, že se nám i Vám tahle nová etapa líbí! Tvůrčí dílny jsou zaplněné nadšenými sboristy z celého Česka, ale ne jen z něj! Letos máme tu čest u nás na Mendelově gymnáziu přivítat také sbory ze sousedního Slovenska a Polska.

Děkujeme také sponzorům, kteří naši akci podpořili – Kofola Krnov, MDPO, Cukrárna KAMAHAJ, Římskokatolická farnost Opava a Kravaře a Tiskárna Lhotští.

Číst celý příspěvek

Dozpíváno jest…

Opava cantat 2018 – výsledky

kategorie – dívčí sbory

STŘÍBRNÉ PÁSMO

  • Palora – Gymnázium Jana Opletala, Litovel, Marcela Barvířová
  • Choir van GOH – Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava, Olga Blažková, Lukáš Marek

Číst celý příspěvek

Celostátní přehlídka středoškolských sborů

img_7093Ve dnech 24. – 27. listopadu 2016 na Mendelově gymnáziu proběhne 20. ročník hudebního festivalu středoškolských sborů Opava cantat 2016.

Tisková zpráva o festivalu

Další informace najdete na www.cantat.opava.cz.

Informace podala: Mgr. Eliška Slovíková