Sport

Ze školního Boulder poháru vezeme zlato

Bouldering je druh lezení na nízké skále, či umělé stěně jen do několika metrů výšky a je provozován bez lana. Jištění probíhá pouze měkkou podložkou položenou na zemi. Díky tomu, že je tento druh lezení krátký, je celá trasa nahuštěna do několika málo velmi technicky obtížných kroků.

Číst celý příspěvek

Přebor MGO v šachu zná své vítěze

V pátek 26. 11. 2021 jsme na naší škole uspořádali přebor MGO v šachu. Přihlásilo se do něj 14 studentů. Dvanáct studentů z vyššího gymnázia a dva žáci z nižšího gymnázia. Soutěžící se mezi sebou utkali ve dvou sedmičlenných skupinách hracím systémem, který lidově můžeme nazvat „každý s každým“. Nadějně si ve své skupině počínal Tadeáš Foldyna (3. A), který ve skupině 3 zápasy vyhrál a stal se tak přeborníkem nižšího gymnázia.

Číst celý příspěvek

„Chodí celý Mendlák aneb ujdi co nejvíc!“

Pohybová výzva MGO 1/2021

Milí studenti,

úvodem Vám na začátku nového roku chceme popřát pevné zdraví !

A chtěli bychom Vám k tomuto přání trochu pomoct. Protože k pevnému zdraví nám napomáhá i cvičení a lepší fyzická kondice, vymysleli jsem pohybovou výzvu Mendelova gymnázia. Doufáme, že soutěžení na dálku Vás namotivuje a donutí Vás více cvičit, více se hýbat, žít zdravěji.

Výzva: „Chodí celý Mendlák aneb ujdi co nejvíc!“ Výzva probíhá od 8.1. – 8.2. 2021.

Je to jednoduché:
Zaznamenejte si mobilem nebo hodinkami své denní kroky. Jakou techniku, přístroj, aplikaci pro měření použijete, to je jedno. Chůze nebo běh, to je jedno, v této výzvě to nehraje roli. Do výzvy můžete započítat každý svůj pohyb, který děláte bez pomoci!

NEPOČÍTÁ SE: jízda na kole, koloběžkách, bruslích, lyžích, koních, jízda v autě či autobusu…

Číst celý příspěvek