Kultura

Opava cantat 2019 – Tvůrčí pěvecké dílny

Letos jsme změnili formát festivalu a do poslední chvíle jsme nevěděli, jak to bude vypadat a jak vše dopadne. Zatím ještě nekončíme, ale můžeme s klidem říct, že se nám i Vám tahle nová etapa líbí! Tvůrčí dílny jsou zaplněné nadšenými sboristy z celého Česka, ale ne jen z něj! Letos máme tu čest u nás na Mendelově gymnáziu přivítat také sbory ze sousedního Slovenska a Polska.

Děkujeme také sponzorům, kteří naši akci podpořili – Kofola Krnov, MDPO, Cukrárna KAMAHAJ, Římskokatolická farnost Opava a Kravaře a Tiskárna Lhotští.

Číst celý příspěvek

Dozpíváno jest…

Opava cantat 2018 – výsledky

kategorie – dívčí sbory

STŘÍBRNÉ PÁSMO

  • Palora – Gymnázium Jana Opletala, Litovel, Marcela Barvířová
  • Choir van GOH – Gymnázium Olgy Havlové, Ostrava, Olga Blažková, Lukáš Marek

Číst celý příspěvek

Fotoreportáž – jak jsme se soustředili…

Od pátku 19.10. do neděle 21.10. se náš sbor Luscinia intenzivně soustředil a připravoval nový program na vánoční koncerty v Německu a v Opavě. Notiček hodně a času málo. Přesto jsme udělali hodně práce a Vy, naši příznivci a posluchači, se máte na co těšit.

Vaše Luscinia

Když se řekne LUSCINIA

Ahojky všichni muzikanti, příznivci dobré hudby, milovníci Luscinie!

Zahájili jsme nový školní rok, který bude zase bohatý nejen na skvělé zážitky (např.v prosinci vánoční koncerty v Německu).

Zveme zájemce do našich řad.Slibujeme hodně práce, několik soustředění, nějaký zájezd a hlavně spoustu neopakovatelných okamžiků

.

Zkoušíme každý pátek od 15.00 hod.ve 4.C (to je naše zkušebna).Fotky ukazují naši páteční zkoušku. Spočítáte kolik nás bylo? Někteří chyběli:) JES

Celostátní přehlídka středoškolských sborů

img_7093Ve dnech 24. – 27. listopadu 2016 na Mendelově gymnáziu proběhne 20. ročník hudebního festivalu středoškolských sborů Opava cantat 2016.

Tisková zpráva o festivalu

Další informace najdete na www.cantat.opava.cz.

Informace podala: Mgr. Eliška Slovíková

Pozvánka na koncert

Jarní koncertMendelovo gymnázium, Opavský středoškolský sbor LUSCINIA a HON a.s. zvou v pátek 6. května 2016 v 17 hodin do kostela sv.Hedviky v Opavě na májový koncert sborů OSS LUSCINIA, DĚTSKÉHO OPERNÍHO STUDIA OPAVA, SLEZSKÝCH UČITELEK OPAVA, JANÁČKOVA FILHARMONICKÉHO SBORU MLADÝCH a CON MOTO SLOVAKIA. Koncert se koná u příležitosti životního jubilea sbormistra těchto sborů.