Patrik Štencel získal stříbrnou medaili z Italské matematické olympiády!

Ve dnech 4. – 7. 5. probíhalo v Italském Cesenaticu celostátní finále Italské matematické olympiády, které se dělilo na soutěž pro týmy a soutěž pro jednotlivce.

Díky pozvání organizátorů měla šestice studentů: Lucian Poljak, Štěpán Pospíšil, Martin Skýpala, Lenka Poljaková (Gymnázium Jakuba Škody, Přerov), Tereza Černá (Gymnázium Litoměřičská, Praha) a Patrik Štencel (Mendelovo gymnázium, Opava), možnost se podívat do Itálie a zúčastnit se této soutěže v obou částech.

Všech šest studentů se zúčastnilo týmové soutěže, kde se probojovali přes semifinále až do finále, ve kterém se utkalo nejlepších 64 týmů z celé Itálie. Mezi takovouto konkurencí obsadil český tým 20. místo.

Třem studentům bylo umožněno se zúčastnit soutěže pro jednotlivce, kde soutěžilo 300 nejlepších z celé Itálie. V takovéto konkurenci získal náš student Patrik Štencel stříbrnou medaili, což je velký úspěch.

Skupinka studentů se na výletě nezabývala pouze matematikou, ale navštívili také město Rimini, poznali město Cesenatico a užívali si nádherného počasí na pobřeží Jaderského moře.

Autor příspěvku: Patrik Štencel

MOC GRATULUJEME!