Popularizátoři vědy z řad našich studentů opět bodovali!

V pátek 21. 4. 2023 se na Technické univerzitě VŠB v Ostravě konal jubilejní 10. ročník soutěže Zlepši si techniku. I tento rok naše týmy Mendlák výborně reprezentovaly.

V 1. kategorii týmů ZŠ z NG se hned dva týmy umístily na stupních vítězů, a to tým z 2. A ve složení Ella Ruth Göltner a Linda Chasáková s pokusem „Borůvka“ na 2. místě, a další tým ve složení Adam Ondřej a Daniel Rod také z 2. A obsadil 3. místo s pokusem „Paštika na kolech“. Ve stejné kategorii, avšak pro jednotlivce, se na 2. místě umístil David Slaný z třídy 3. A. s pokusem „Horký led“.

Pokus s názvem „Ohnivé tornádo“, který předvedl tým žáků z 6.A ve složení Matěj Zygula, Matyáš Rožnovský a David Wagner zaujal natolik, že se ve 2. kategorii pro týmy SŠ studenti umístili na skvělém 1. místě, a dokonce se stali i absolutními vítězi celé soutěže. Výborné bylo i představení týmu „Sestry v akci“ z 6.A ve složení Václav Čech, Jindřich Šimeček, Hynek Čuška a Petr Mikulík, který obsadil druhé místo ve stejné kategorii. Celkové výsledky najdete zde.

Vyhodnocovala se také videa z korespondenční soutěže, kde tým žáků 3. B – Tobiáš Vlk, Eliška Tomčíková, Kateřina Vlková s pokusem „Tajemství ohně a písku, aneb cesta k výrobě skla“ získal 2. místo.

Všichni výherci si odnesli hodnotné ceny. Blahopřejeme!

Děkujeme za skvělou organizaci celé akce paní Mgr. Jarmile Černé z VŠB.

 

Autor příspěvku: Matěj Zygula, 6. A