Vše bylo vysvětleno stručně, zábavně a správně

V pátek 31. 3. proběhlo na MGO školní kolo soutěže Zlepši si techniku, které se zúčastnilo celkem 17 studentů z nižšího i vyššího gymnázia. Děkujeme všem za pěkná vystoupení s chemickou a s fyzikální tématikou, ocenili jsme také zábavnost, kreativitu a věcnou správnost. A jak to všechno dopadlo?

V kategorii jednotlivců ZŠ vystoupil David Slaný z 3. A třídy s chemickým pokusem Horký led. Jako jediný účastník ve své kategorii zvítězil a postupuje do finále.

V kategorii týmy ZŠ se na třetím místě umístil tým z 2. A třídy ve složení: Ella Ruth Göltner a Linda Chasáková z 2. A s fyzikálním pokusem o pohonu autíčka pojmenovaný Borůvka. Na druhém místě se umístil také tým z 2. A ve složení: Jan Valík, Adam Ondřej a Daniel Rod s fyzikálním pokusem Paštika na kolech, také o možnosti pohonu malého autíčka. Na prvním místě v kategorii ZŠ se umístila tým ze 3. A ve složení: Sofie Ručková a Jan Matušek s chemickým pokusem Gin v baňce.

V kategorii týmy SŠ se na třetím místě umístil tým ze 7. A ve složení: Kryštof Klíma a Eva Doleží s chemickým pokusem „Až na dřeň“, kdy dokázali, že ve směsi kyseliny sírové a peroxidu vodíku můžete rozložit úplně všechno, od vaty až po přes vepřovou kost. Na 1. – 2. místě se umístily dva týmy z 6. A třídy. Tým ve složení: Hynek Čuška, Petr Mikulík, Václav Čech a Jindřich Šimeček, měnili vodu ve víno převlečeni za jeptišky a kněze ve vystoupení Sestry v akci a tým ve složení: Matěj Zygula, Matyáš Rožnovský a David Wagner oslnili obecenstvo Ohnivým tornádem.

Děkujeme vyučujícím Mgr. Haně Bartošíkové, Mgr. Karolíně Jankovské a Mgr. Danuši Černínové za přípravu studentských vystoupení. Všichni účastníci postoupili do finále soutěže na VŠB, které proběhne v pátek 21. dubna a všem budeme držet palce.

Tým chemiček MGO