Naše dívky vybojovaly zlato ve florbalu

V Opavě se dne 31. 3. 2023 konal středoškolský okresní florbalový turnaj dívek, na kterém se utkala družstva z pěti různých škol. V turnaji se ukázaly úžasné dovednosti a talentované hráčky, ale nakonec zvítězilo družstvo Mendelova gymnázia Opava.

Naše družstvo vyhrálo svůj první zápas proti Střední škole hotelnictví a služeb s výsledkem 8:0. To už ukázalo, že jsou vážnými kandidáty na vítězství v turnaji.

Další zápas byl proti Obchodní akademii a byl naším nejtěsnějším zápasem celého turnaje. Mendelovo gymnázium sice vedlo, ale Obchodní akademie se nevzdávala a snažila se zápas zvrátit. Nakonec naše družstvo náskok udrželo a zvítězilo 5:2.

Třetí zápas byl proti Střední zdravotnické škole, ale ta neměla proti našemu sehranému týmu šanci a prohrála 13:0. V posledním zápase turnaje se Mendelovo gymnázium utkalo se Slezským gymnáziem a dokázalo i v této poslední fázi turnaje zvítězit 7:0.

Závěrečné pořadí turnaje bylo jasné – Mendelovo gymnázium Opava zvítězilo. Hráčky našeho týmu ukázaly skvělou týmovou práci, brilantní individuální dovednosti a nezlomnou vůli k vítězství. Toto okresní vítězství nás kvalifikuje do krajského finále, které se bude konat v květnu.

Družstvo bylo ve složení:

 

Kristýna Gajdečková   3.C
Lucie Kozáková   3.C
Lucie Rubá   3.C
Zuzana Kozáková   1.B
Kubná Anna   1.D
Anna Vavrošová   3.B
Adriana Pavelková   2.B
Eliška Bernardová   1.B
Eva Martikánová   1.B
Bára Strojná   1.C
Beatrice Dostálová   1.C
Karolína Neugebauerová   2.C
Tereza Kunčíková   7.A