První rok semináře well-being pomalu končí

 

Málokdo asi očekával, že o nový seminář podobného ražení by byl takový zájem, jako byl tento rok o seminář well-beingu. Stal se ale přesný opak a už od začátku školního roku jsme se na hodinách začali scházet v hojném počtu.

Naše aktivity v rámci semináře by se daly rozdělit na teoretickou a praktickou část. V rámci teoretické jsme dostali knihu, kterou jsme v průběhu roku pročítali, probírali jsme, proč se vybarvují mandaly a tak podobně.

Kniha ale byla prací domácí a náplň hodin tedy většinou tvořila praxe a ta byla skutečně velmi rozmanitá. Celým rokem nás provázela zejména dýchací cvičení různého druhu, cvičení na uklidnění, vedení energie, kontrolu stresu a našich emocí a také na pročištění naší aury. Tato cvičení si často vyžádala také určitou dávku představivosti. Nechybělo ani probrání tématu sexuality.

Tento program byl také často ozvláštněn návštěvami různých jiných míst nebo jiných osob. Postupně jsme si takto vyzkoušeli nejdříve cvičení pound, cvičení jógy pod vedením profesionála a třeba také zakončení praktické části v podobě otužování na (nebo spíše ve) stříbrném jezeře.

Fyzicky méně náročná byla potom třeba návštěva čajovny, kde jsme se dozvěděli velké množství zajímavých informací o různých druzích čaje, od jejich pěstování až po jejich prodej. Vyzkoušeli jsme si hru na bubny. Návštěvou nás poctil také Martin Pietraszek, který nás seznámil s metodou mindfulness a v rámci jehož výkladu jsme si i rychle zopakovali pár věcí, které jsme znali z dřívějška.

Seminář tedy určitě nebyl ztrátou času a může komukoliv z vás alespoň trochu pomoci v tom vést život tak, abyste byli skutečně spokojení a dokázali se postarat o to, co je nejdůležitější – vaše vlastní nitro.

Autor příspěvku – Jan Vilč, 8. A