Ohlédnutí za mendláckým plesem očima studentů 7. A

Na naší škole existovala před pandemií koronaviru tradice školních plesů. Měly pověst těch nejlepších akcí, které na Mendláku probíhají. Vždy plesy organizovala 7.A pro všechny druháky, třeťáky, maturanty, absolventy a učitele. Bohužel tato tradice téměř umřela, jelikož ples se po tři roky nemohl konat a všichni, kteří si na tyto akce pamatovali, už opustili naši školu.

Tento rok pořadatelství vyšlo na naši třídu. Hned, když jsme se dozvěděli že je tady vůbec možnost nějakou takovou akci pořádat, byli jsme nadšení a bez váhání jsme pořadatelství přijali. Avšak poté, co prvotní nadšení opadlo, jsme začali postupně zjišťovat, že organizace plesu pro 400 lidí není jenom zábava a že je to zodpovědná práce, která není úplně jednoduchá. Ale ani to nás neodradilo.

S tím, jak by měl celkově ples vypadat nám pomáhalo jen pár starších sourozenců a přátel. Po pečlivém rozdělení práce začali v podstatě všichni z naší třídy pracovat. Přípravy probíhaly již od podzimu, aby se 11.3. mohla v Dolním Benešově opět uskutečnit tato legendární akce. Bylo toho potřeba zajistit více, než se na první pohled zdálo, ale nakonec jsme vše úspěšně zvládli.

V den konání plesu jsme všichni byli nervózní jako možná nikdy předtím. Dali jsme do toho všichni tolik z našeho volného času, že kdyby se něco pokazilo, tak to asi nerozdýcháme. Ale vše dopadlo přesně podle plánu! Kulturní dům v Dolním Benešově jsme vyprodali, přivítali jsme vystupující z TSK Opava, taneční skupiny Malaika a mažoretkové skupiny Banimo, doprovod k tančení nám dělala kapela Žádný ostych a DJ Vitto. O půlnoci nás také čekala tombola, která byla opravdu nabitá hodnotnými cenami, a poté ples zakončila afterparty! A jelikož vše vyšlo podle plánu, byla akce výdělečná a výtěžek z plesu bude použit na vylepšení prostorů pro studenty naší školy, např. studoven nebo divadélka.

Za celou naši třídu bych chtěl poděkovat všem, kteří si našli čas a přišli na ples za vytvoření úžasné atmosféry a za krásné ohlasy. Také bych chtěl poděkovat našim moderátorkám, Kristýně Bohlové a Adéle Vaňkové a speciální poděkování patří také paním učitelkám Haně Bartošíkové a Heleně Kozlové, které nám s organizací plesu pomohly.

Za třídu 7.A,

Jakub Dehner