Na Chemiklání jsme nemohli chybět

Hned dva týmy se probojovaly do celostátní soutěže Chemiklání, kterou každoročně připravuje Fakulta chemicko-technologická, Univerzity Pardubice. Soutěž proběhla 6. února a ve dvou kategoriích se jí zúčastnilo celkem 65 týmů z celé ČR a dorazily rovněž týmy ze Slovenska, např. z Košic a z Bratislavy. Ve starší kategorii za MGO soutěžil tým Děti Zdeniččiny ve složení: Julie Bogdány, Kryštof Hoza, Michaela Valtrová, Filip Markovič a Michal Grufík. Po náročném dvouhodinovém intenzivním řešení chemicko-fyzikálních výpočtů se tým umístil na 22. – 24. místě.

V mladší kategorii nás reprezentoval tým Bisbald ve složení: Hynek Čuška, Matěj Zygula, Lucie Válková, Lucie Řemelková a Bára Lisníková. Rovněž tento tým řešil chemické příklady a umístil se na 20. – 21. místě.

Zadání a řešení příkladů z Chemiklání, stejně jako celkové výsledkové listiny již brzy můžete najít na stránkách: www.chemiklani.cz

Soutěže Chemiklání se pravidelně zúčastňujeme každým rokem a ani obtížnost příkladů nás nemůže zaskočit. Děkujeme našim studentům za vynikající reprezentaci školy a chtěli bychom dodat, že pokud by se hodnotila přihlášená gymnázia a střední školy z Moravskoslezkého kraje, pak bychom byli druzí a to shodou okolností v obou kategoriích. Tak za rok znovu vzhůru do Pardubic na Chemiklání. Budeme se těšit.

Příspěvek připravila: Zdeňka Hanzliková