Ohlédnutí za Debatním turnajem, za Mendlem, za úspěchy!

Poslední lednový víkend jsme hostili debatéry z ČR a o této významné události jste se již mohli dočíst. V tomto příspěvku vám chceme ukázat kreativitu našich studentů, kteří si moc vtipným způsobem poradili s názvy tříd, kde probíhaly jednotlivé debaty. Když si je pečlivě prohlédnete, nejen, že se pousmějete, ale také si určitě vzpomenete na loňský kalendářní rok, ve kterém jsme si připomínali 200. leté narození J. G. Mendela, po kterém hrdě nese naše gymnázium jméno.

„Open turnaj Debatní ligy“ na našem gymnáziu byl v letošním školním roce první na našem gymnáziu, ale v kalendářním roce proběhl již jako druhý v pořadí.

Protože debatování má na MGO velkou tradici, máme také dostatečný počet týmů, kteří se stále zlepšují, trénují, zapojují. A za to jim moc děkujeme. Zkušenosti jsou nepřenositelné! Kromě 2. místa, který získal tým Ewoci a 3. místa pro tým SK Slezská, o kterém jsme již psali, chceme zmínit další výborné úspěchy ostatních týmů.

Na turnaji sbíraly hezké úspěchy také týmy Femmes Fatales Anežka Mařádková, Nora Tenglerová, Marie Heidrová,

Dampnas Diu Nomen – Vojtěch Martínek, Tereza Teplanská, Adéla Vaňková

Kaktusz Mókus – Ondřej Jaroš, Petr Horák, Dominika Musilová, Karolína Zemanová.

Všechny tyto týmy ukořistily celkem 3 výhry. Sbírat nové zkušenosti se odhodlal také tým Teorie relativity – Štěpán Vitásek, Klára Jurečková, Ondřej Nábělek. Můžeme dodat, že o kvalitě turnaje vypovídá i zpětná vazba debatérů, kde debatéři psali, že byl turnaj skvělý a všechno proběhlo bezchybně. Všem zúčastněným gratulujeme k dosaženým úspěchům a budeme se těšit na skvělé úspěchy na dalších turnajích!

Autorka příspěvku: Jana Prošvicová