První pololetí debatní sezóny bylo zakončeno úspěšně

Na počátku adventu se Debatní klub MGO vydal na druhý kvalifikační turnaj anglické Debate League, tentokrát do hlavního města Prahy na česko-anglický Parklane. Turnaje se zúčastnily tři naše týmy, Ewoci (Renáta Kotůlková 8. A, Jan Vilč 8. A, Kristýna Bohlová 3. B a Anna Vavrošová 3. B), Femmes Fatales (Marie Heidrová 5. A, Anežka Mařádková 2. D a Nora Tenglerová 6. A) a Dampnas Diu Nomen (Tereza Teplanská 3. D, Hynek Čuška 6. A a Ondřej Nábělek 1. D).

Debatéři se úspěšně poprali jak s pololetní tezí o nápravě pachatelů tak s turnajovou tezí o principu existence pekla a nepřipravenou tezí na společenský dopad influencerů. A jak si debatéři vedli?

Nejlépe se vedlo již zkušenému trenérskému týmu Ewoci, který pouze s jednou prohrou dosáhl na bronzovou medaili. Ale ani ostatní týmy si nevedly špatně. Tým Femmes Fatales obsadil po dvou vítězných debatách desáté místo a Dampnas Diu Nomen skončili na místě třináctém.

Úspěch byl tradičně zaznamenán i v kategorii nejlepších řečníkům. Renátě Kotůlkové a Janu Vilčovi sice těsně utekly medailové pozice, skončili však se stejným řečnickým průměrem na krásném čtvrtém místě. V těsném závěsu na osmém místě pak skončila Kristýna Bohlová. Za pochvalu stojí i krásné výkony Anežky Mařádkové a Marie Heidrové, které skončily na 11. a 15. místě.

Debatéři si tak z turnaje odnesli nejen výhry, ale i spoustu zkušeností a procvičení angličtiny. Tímto děkujeme městu Opava za poskytnutý příspěvek.

Autor článku – Renáta Kotůlková