Já miluji Opavu

Milí přátelé fotografie,

rádi bychom vás pozvali na slavnostní vyhlášení výsledků soutěže „Já miluji Opavu“. Vyhlášení se uskuteční ve čtvrtek 15. 12. 2022 – 17:00 v budově Mendelova gymnázia v Opavě (hudebna se nachází ve druhém patře).

Mendelovo gymnázium za podpory města vyhlašuje II. ročník fotografické, výtvarné a video soutěže o hodnotné ceny s názvem Já miluji Opavu. Přihlásit se může kdokoliv. Účastníci se přitom nemusí orientovat jen na líbivé fotografie a videa s kouzelnou atmosférou, ale mohou vyjádřit své emoce, které vnímají při procházkách Opavou.

„Žijeme v nádherném městě, které je pro mnohé z nás také rodným městem. Rádi bychom touto soutěží ukázali lidem v České republice, že Opava je jedinečná,“ popisuje ředitelka gymnázia Monika Klapková a pokračuje: „Určitě můžete přihlásit fotografie s ekologickými, sociálními i kulturními tématy. Základní rámec je jasný a každý si pod ním může představit své vlastní vyjádření.“

Za projektem stojí fotograf a pedagog Mendelova gymnázia Adam Wiltsch, který k soutěži doplňuje: „Já Opavu miluji, je výjimečná. Věřím, že i vaše příspěvky budou výjimečné, stejně jako v loňském roce.“

Přesnější informace si může stáhnout zde.

FOTOGRAFICKÁ SOUTĚŽ
je rozdělena do tří kategorií, a to:

  • Příroda
  • Život ve městě
  • Pomoc druhým.

Soutěží se také ve třech věkových skupinách. První z nich je určena zájemcům do 14 let včetně, druhá od 15 do 17 let včetně a třetí pak od 18 let výše. Fotografie je možné zasílat ve formátech JPG, JPEG, TIFF, PDF o minimální velikosti kratší strany – 800 pixelů. Maximální velikost fotografie nesmí překročit 14 MB. Jeden soutěžící může poslat pouze jednu fotografii na jedno téma – celkově tedy může poslat maximálně tři fotografie na tři různá témata.

VIDEO A FILM
Co se týče soutěžního videa nebo filmu, je třeba poslat ho alespoň v rozlišení HD – ve formátech MPEG, WMV, MP4. Maximální délka videa jsou tři minuty a maximální velikost souboru 0,8 GB.

VÝTVARNÁ SOUTĚŽ
Nově jsme letos zařadili také výtvarná soutěž k výročí 200 let od narození J. G. Mendela – Výtvarná kategorie (malba, kresba, socha, grafika aj.) na téma – J. G. Mendel.

Bližší informace jsou k dispozici na webových stránkách www.milujiopavu.cz. Příspěvky je třeba posílat na adresu: milujiopavu@mgopava.cz, a to nejpozději do 4. 12. 2022. Výsledky budou zveřejněny a ceny předány 15. 12. 2022.