Zahájili jsme debatní sezónu

S novým školním rokem přichází další debatní sezóna, jejíž 28. ročník jsme o víkendu 30. 9. – 2. 10. zahájili školením nováčků a rozhodčích na škole Open Gate.

Náš letošní nábor byl opět úspěšný a na školení nováčků jsme tak vyslali celkem sedm studentů. Jsou jimi Dominika Musilová (2. B), Petr Horák (6. A), Tomáš Fojtík (1. C), Karolína Zemanová (1. C), Ondřej Nábělek (1. D), Štěpán Vitásek (1. C) a Zuzana Kavanová (1. C).

Na školení nabyli nových zkušeností v argumentaci, dozvěděli se něco málo organizaci ADK a zjistili jaká debata vlastně je a co obnáší. Zároveň si poprvé vyzkoušeli debatování na vlastní kůži, a to na teze:

„Známky by měly být zrušeny“

„MHD by měla být zdarma“

Věříme, že nováčci si ze školení odnáší cenné znalosti, které uplatní na debatních turnajích nejen letošní sezóny ale i těch následujících.

Zároveň se odehrálo školení rozhodčích, kterého se zúčastnili Tereza Teplanská (3. D), Vojtěch Martínek (3. C) a Kristýna Bohlová (3. B). Součástí školení je několik bloků o rozhodování a pravidlech debaty, a celý víkend vrcholí akreditační zkouškou, jejíž výsledky se uchazeči dozví v následujících týdnech.

Nováčkům i aspirujícím rozhodčím přejeme mnoho úspěchu do letošní sezóny a budeme jim držet palce na prvním turnaji, v rámci kterého se vydají do města Prostějov.

Na závěr děkujeme městu Opava za poskytnutí finančního příspěvku.

Autor článku: Kristýna Bohlová