Mendelovo gymnázium a ČČK opět spolupracuje

Jaké známe typy krvácení? Jak bychom se zachovali, kdybychom na ulici potkali člověka, který nedýchá? Na tyto a mnoho dalších otázek odpovídali žáci prvního stupně v Chlebičově. A proč tuto informaci píšeme zde? Byli u toho opět naši Mendláci!

V pondělí 25. dubna jsme se vydali pomáhat pod vedením Oblastního spolku Českého červeného kříže Opava na projektový den v ZŠ Chlebičov. Místní děti zde chodily po 4 stanovištích první pomoci a obohacovaly své znalosti, dozvěděly se mnoho nových poznatků a zkusily si prakticky ošetřit několik zranění. Někteří si dokonce zopakovali, co ví na nastávající dopravní soutěž. My jsme zde pomáhali nejdříve jako figuranti, například s otevřenou zlomeninou, se zapíchnutým střepem v ruce či zinscenovali bezvědomí, ale poté jsme si také sami zkusili vysvětlit dětem, jak by se měly zachovat v jednotlivých situacích. Projektový den se velice povedl a my tímto děkujeme OS ČČK Opava, jmenovitě absolventovi naší školy Sebastianu Viceníkovi, za skvělou zkušenost a těšíme se i na budoucí spolupráci.

žáci 2. B

Mendelovo gymnázium Opava dlouhodobě spolupracuje se zástupci Českého červeného kříže. V neděli 1. 5. 2022 dokonce 10 studentů gymnázia (9 z 2. B třídy a 1 z 4. A třídy) skládalo zkoušku Základů první pomoci. Jsme rádi, že tak rozšířili mládežnickou základnu Oblastního spolku ČČK v Opavě.

Barbora Bitomská