Naši angličtináři dali o sobě opět hlasitě vědět v Best in English 2021

V loňském předvánočním období (26. 11. 2022) se angličtináři na naší škole opět zúčastnili mezinárodní online soutěže v anglickém jazyce Best in English 2021. Jaké to tentokrát bylo? A jak to pro naše studenty dopadlo? Opět skvěle!

Nejen, že naši studenti projevili svou účastí na soutěži velký zájem a chuť ověřit si své jazykové dovednosti, ale navíc znovu ukázali, že se mohou řadit mezi nejlepší angličtináře v České republice. V rámci kraje pomohli naší škole obsadit nádherné první místo (z celkového počtu 24 škol) a v celorepublikovém srovnání tentokrát skončili třináctí (z ohromného počtu 232 škol z celé České republiky). A jak dopadli v celosvětovém měření svých sil? Obsadili 45. místo z 595 škol ze 32 zemí! K tomuto úžasnému výsledku naší škole pomohlo 8 nejlepších z vás, jejichž výsledky se za každou školu započítávaly.

Jako v téměř každém sportu i v Best in English se taky soutěží individuálně. V tomto měření sil se do statistik letošního ročníku celkem zapsalo 17723 studentů, kteří bojovali o co nejlepší výsledek z maximálního možného zisku 120 bodů. Těchto osm nejlepších z našich 49 účastnících se studentů pomohlo škole vybojovat tyto krásné výsledky:

  1. Jana Černá (3.C) – 115 bodů s umístěním na 35. místě v celé ČR a na 137. místě celosvětově!
  2. Maja Klátová (3.C) – 113 bodů znamenalo umístění na 91. místě v ČR a 334. celosvětově.
  3. Prokop Válek (8.A) za svých 112,5 bodů obsadil 108. a 410. místo.
  4. Anežka Lyková (4.D) – 111,5 bodů
  5. Josef Skolka (4.C) – 110,5 bodů
  6. Natálie Kukelková (4.C) – 110 bodů
  7. Anna Černá (4.C) – 109,5 bodů
  8. Barbora Večerková (4.B) – 109 bodů

Jak jistě můžete posoudit, naši angličtináři o sobě dali opravdu řádně vědět. A v čem je vlastně tato soutěž náročná a zároveň tak oblíbená? Soutěžící studenti mají za úkol získat v první řadě co nejvyšší počet bodů. Zároveň se také musí snažit svůj soutěžní soubor ukončit a odeslat do systému v co nejkratším možném čase. Ve svém soutěžním souboru mají za úkol analyzovat zajímavé texty, složité gramatické úkoly a také správně porozumět všem potřebným sdělením na videích z populárních talk show.

Všichni studenti se na soutěž během onoho pátečního odpoledne opravdu těšili. Shodli se totiž na skutečnosti, že jednou z hlavních výher pro ně byla možnost si ji po roční přestávce vyzkoušet a užít, a to spolu se svými spolužáky za standardních podmínek prezenčně v PC učebnách naší školy. Možnost prožít si ji a následně se podělit o své nabyté zážitky a zkušenosti z ní je v této těžké době k nezaplacení!

Všem studentům blahopřejeme k jejich krásným výsledkům a děkujeme za příkladnou reprezentaci naší školy. Těšíme se na vaši účast a touhu pokořit nové anglické výzvy v Best in English 2022!