Punčobraní a přednáškový den v jednom

Dne 17. 12. 2021 se uskutečnil další z Přednáškových dnů a opět pod taktovkou Studentského parlamentu našeho gymnázia. Jsme velice rádi, že se členové parlamentu dokázali tak rychle po nových volbách zorientovat, oslovit naše Mendláky (minulé i současné) s prosbou o přednášky a dotáhnout vše do zdárného konce.

Program dne byl velmi pestrý – vystoupili Kryštof Klíma a Artur Kristýnek (Raketová paliva), Vojtěch Kryšpín (Drony, matika a neúspěch), Marie Šípková (Kriminalistický pomníček Hřensko), Denisa Hartmannová (Jídlo jako nepřítel), Václav Müller (jak se dělá Hradecký slunovrat), Jonáš Nepožitek (Tři mýty civilizačního vývoje), Jaroslav Sýkora (Jak psychologicky změřit člověka), Vladimír Kolář (Veganská propaganda), Karolina Konarská (Aktivní občanství a neziskovky), Jakub Müller a Matěj Hopp (Doping), Tadeáš Brída (Umění vyjednávat, Kristýna Bohlová (Feminismus je relevantní i ve 21. století), Ondřej Boček (Mysl moderního člověka a problém přirozeného světa), Prokop Válek (Hledá se prezident), Martin Rell (Poznej své jedinečné právo a volební hexagon), Ivo Mludek (Úvod do mediální gramotnosti), Marie Onderková (Zelená Gréta – je to zlo?), Pavel Štěpánek (ATB TBC VRE), Viktor Hartmann (Základy politiky).

Tradičně by po ukončení přednášek probíhalo naše klasické Punčobraní, „večírek“ pro studenty, učitele, absolventy, rodiče a přátele školy spojený s popíjením Mendláckého punče a samozřejmě s bohatým programem. Letos jsme byli nuceni kvůli epidemiologické situaci udělat jeho „mini“ verzi pouze pro naše studenty a zaměstnance gymnázia. Za skvělý punč děkujeme paní Janě Jurčíkové a studentům, kteří během dopoledne ladili chuť punče. Výtvarníkům – Ivě Krystová, Mirce Honové, Haně Gebauerové, Adamovi Wiltschovi a jejich studentským pomocníkům za vánoční výrobky, Marii Onderkové a jejím spolužákům za občerstvení na vánoční jarmark, Heleně Kozlové, Kateřině Špilháčkové, hudebníkům a zpěvákům z Mendel Voices za skvělou závěrečnou hudební vložku.

Letošní ročník je tedy za námi a my se již nyní těšíme na ten následující.

Organizátoři Punčobraní