Další skvělý úspěch našeho matematika – EVROPSKÉ ZLATO!

Ve dnech 23. – 29. srpna 2021 proběhl v chorvatském Záhřebu 15. ročník středoevropské olympiády MEMO. Český tým podal skvělý výkon a přivezl tři medaile, když tu nejcennější zlatou získal student Mendelova gymnázia Martin Fof z 8. A. V týmové soutěži potom tým České republiky získal potěšující čtvrté místo. Martinovi moc gratulujeme, jsme na něj hrdí a přejeme mu v maturitním ročníku další (nejen) matematické úspěchy.

A jaké dojmy má ze soutěže sám Martin?

Pouze dva dny z celého MEMA byla samotná soutěž, takže jsme měli dost času poznávat jak Chorvatsko, tak účastníky z jiných států. Když jsme zrovna nesoutěžili, tak jsme například navštívili národní park Plitvická jezera a ve volném čase jsme spolu se Slováky a Poláky vymysleli nový sport – Trashball.
V týmové soutěži, kde jsme všichni Češi bojovali společně, nám bohužel medaile utekla o jeden jediný bod. V soutěži jednotlivců se mi ale naopak dařilo, tam jsem velice nečekaně vyhrál medaili dokonce zlatou. Tu bych rozhodně nezískal nebýt paní Kopfové a jejího kroužku Matematické snění, který se koná každé pondělí a úterý na naší škole! Tak doufám, že vás tam taky někdy uvidím;).