Vypečená matematika aneb 1. výzva ke „Dni matematiky“ ukončena

V rámci Mezinárodního dne matematiky 14. 3. jsme vyhlásili v předmětové komisi dvě zajímavé výzvy. Cukrářský výrobek s matematickým motivem a turnaj v piškvorkách. Zatímco turnaj stále probíhá, tak první výzvu již můžeme uzavřít. Překvapilo nás, kolik děvčat z naší školy se chopilo vařeček a šlehačů a kolik krásně realizovaných nápadů nám zaslalo! A jak dopadlo bodování této výzvy?

96 bodů a tedy 1. místo získala Barbora Adamová ze 4. C. Nejen, že její dort je esteticky krásný, ale rozvoj čísla π zná do upečeného místa zpaměti.🎂 Žákyně svůj výrobek navíc donesla do školy, aby vedení mělo možnost degustace. Jak potvrdil pan zástupce, tak výrobek byl nejen esteticky krásný, ale i vynikající.
Osobitě pojala výzvu žákyně Sabina Šindlářová z 1. B. Na termín „Vypečená matematika“ má své autorské právo a i toto ji zřejmě vysloužilo 91 b., což je 2. místo v soutěži. Třetí příčku obsadila Terezie Pekárková z 1. D. Její jablečný dort, jehož tajemství příchuti odhalilo právě vykrojené číslo π, získal v soutěži 3. místo se 86 body. Jelikož si všechny děvčata daly velmi záležet a věříme, že udělaly svými výtvory radost celé rodině, tak je zveřejňujeme v galerii.