POSLEDNÍ TURNAJ DEBATNÍ LIGY BYL ÚSPĚŠNÝ

Vidina cílové rovinky naše debatéry namotivovala a ti se v hojném počtu celkem 4 týmů a 12 debatérů vydali na poslední kvalifikační turnaj do finále české debatní ligy. A neodešli jsme s prázdnou!

Tým Libem maleventum ve složení Vojtěch Martínek (1.C), František Urbiš (6.A) a Vítek Šindelář (3.B) se umístil na výborném 5. místě z celkových 25 týmů. Na společném 8. místě se poté umístily 2 naše týmy. Jednalo se o tým Ewoci ve složení Jan Vilč, Viktor Hartmann a Renáta Kotůlková (všichni ze 6.A) a o tým ?!?!!?, jehož členové byli Regina Knapíková (6.A), Jakub Skopal (2.D) a Kristýna Bohlová (1.B). Naším posledním týmem byl tým Putin on the Ritz. Členy tohoto týmu byli Prokop Válek, Alžběta Kavanová a Zita Maršíková (všichni ze 7.A). Jednalo se sice o jejich první turnaj, ale vedli si skvěle a 2 vyhrané debaty jim zajistily 15. místo.

Velkého úspěchu jsme dosáhli také v umístění řečníků. Jan Vilč obsadil 1. příčku a stal se řečníkem turnaje. na výborných místech se umístili také Viktor Hartmann, který skončil 8. a Renáta Kotůlková, která obsadila místo 9.

Posledním úspěchem, pro který se všichni snažili celý rok tvrdě pracovat, je také kvalifikace do finále. Celkem se kvalifikovalo 8 týmů, přičemž 2 z nich jsou z našeho gymnázia. Z celkového 4. místa se kvalifikoval tým Ewoci a z 8. tým ?!?!!?.

Všem týmům a debatérům gratuluji a děkuji za úžasnou reprezentaci. Městu Opava děkujeme za poskytnutí finančního příspěvku.