Známe vítěze školního kola biologické olympiády kategorie A a B

V pátek 14. 2. se uskutečnilo školního kolo biologické olympiády starší věkové kategorie. Tématem tohoto ročníku bylo Nepřátel se nelekejte, na množství nehleďte! Studenti si museli nastudovat obrané mechanismy rostlin a živočichů od ochranného zbarvení přes toxické látky, které vylučují. Seznámili se s rezistencí mikroorganismů na farmaceutické přípravky a zopakovali si imunitní reakce živých soustav. Neutekli ani poznávačce a laboratornímu úkolu. S úkoly si v kategorii A nejlépe poradili Marek Zajíček ze 4. D, který obsadil se svými 83 body 1. místo. Na druhém místě se objevil Mirek Rajský z 3. B s 66 body. V kategorii B nejlépe dopadli Drahomíra Světlíková z 2. C se 75,5 body a na druhém místě se se svými 70,5 body umístila Alžběta Skřontová také z 2. C.

Další výsledky:

kategorii A se na třetím místě umístila Anna Skřontová ze 4. D. Čtvrté místo obsadila Veronika Kamrádová ze 4. B. Páté místo patří Nele Halfarové z 8. A třídy.

kategorii B se na třetím místě umístila Marie Šípková z 5. A a čtvrté místo patří Anežce Lykové z 2. D. Páté místo pak obsadil Kryštof Hoza z 5. A.

Výsledky všech soutěžících všech kategorií jsou k nahlédnutí v kabinetu biologie.

Barbora Bitomská