Známe vítěze školního kola biologické olympiády kategorie C a D

Dnešní ráno se mezi přírodovědnými nadšenci uskutečnilo školní kolo biologické olympiády kategorie C a D. Tématem letošního ročníku byl Těžký život ve vodě. Žáci nižšího gymnázia si museli nastudovat informace, které se týkaly vody z chemického, fyzikálního i biologického hlediska, dále se zabývali organismy, kteří žijí a rozmnožují se ve vodním prostředí a přizpůsobením oněch organismů na život ve vodě. Jako každý rok museli i letos rozpoznat ideálně 15 zástupců rostlin a 15 živočichů. Na závěr se popasovali s praktickou laboratorní úlohou.

Po sečtení všech bodů nám vyvstali letošní vítězové. V kategorii C se nejlépe umístila Marie Janovská z 4. A třídy, druhé místo obsadila Milena Grafová rovněž z 4. A třídy. V kategorii D první místo vybojoval Vladimír Janovský z 2. A a druhé místo obsadila Lea Bumbálková rovněž z 2. A třídy. Všichni čtyři postupují do dalšího kola, které se uskuteční v SVČ Opava. Účast je podmíněna vypracováním vstupního úkolu, na který mají naši gymnazisté něco málo přes měsíc.

Co se týče dalších míst, tak na 3. místě se v kategorii C umístila Barbora Zezulová ze 4. A, které na 2. místo chybělo pouhých 1,5 bodu. Za Barborou se pak umístil Teo Bumbálek z 3. A, kterému na druhé místo chybělo 7,5 bodu.

kategorii D se na 3. místě umístila Marie Heidrová z 2. A. O 4. místo se podělila Eva Balcarová z 2. A s Ondřejem Šupíkem z 1. A.

Našim mladým biologům gratulujeme a přejeme mnoho úspěchů v dalším kole.

Výsledky všech soutěžích jsou k nahlédnutí v kabinetu biologie.

Barbora Bitomská