Praha dobyta slovem

Ke konci září se poštěstilo našemu Debatnímu klubu zúčastnit se turnaje a školení na prestižním gymnáziu Open Gate. Zde se noví debatéři seznámili s pravidly a zásadami správného debatování, zatímco naše dva ostřílené týmy – Libum Maleventum (ve složení Martina Kozlová, Vít Šindelář a Eliška Zálešáková) a Ewoci (Renáta Kotůlková, Jan Vilč, Viktor Hartmann a Nela Halfarová) – se účastnily samotného debatního turnaje.

Debatní klub zahájil tuto jubilejní 25. sezónu Debatní Ligy absolutním vítězstvím! Libum Maleventum se stalo vítězem celého turnaje, Ewoci v těsném závěsu obsadili úchvatnou stříbrnou příčku. Gratulujeme!

I pokud přijde na umístění jednotlivých řečníků, naše gymnázium se ukázalo být domovem mnoha talentů. Na společné páté příčce z celkových sedmdesáti debatérů se umístili Viktor Hartmann a Nela Halfarová, bronzovou medaili si domů odvezla Renáta Kotůlková a první místo získala Martina Kozlová.

Mladí debatéři, pro které bylo připraveno speciální školení, očividně skrývají mnoho potenciálu do dalších let! Tým Morava > Slezsko (Jáchym Němec, František Urbiš, Regina Knapíková) byl po přednáškových blocích postaven tváří v tvář skutečné debatě a prokázal, že studenti Mendláku se učí velmi rychle – porazil totiž všechny nováčkovské týmy, které se mu postavily do cesty.

Tímto všem debatérům děkujeme za úspěšnou reprezentaci školy a přejeme mnoho zdaru pro celou následující sezónu.