Vyrostli jsme s knihou až na 2. místo v republice

V pátek 10. 5. 2019 jsme se brzy ráno vydali vlakem do Prahy. Cílem byl Festival knih a pro nás hlavně finále soutěže Rosteme s knihou. Jak to vlastně všechno začalo? U zrodu stál náš třídní Jirka, který nás pro tuto myšlenku získal. Rozdělili jsme si pět různých zadaných titulů současné tvorby pro mládež – četli jsme, vypisovali, srovnávali, přemýšleli… a následovalo první zadostiučinění – ze 125 přihlášených škol z celé republiky jsme se probojovali mezi prvních pět.

No a v pátek naše snažení vyvrcholilo právě na Festivalu knih v na výstavišti v Praze – Holešovicích. Nejenom že jsme získali 2.místo a zazářili v celé republice, ale naučili jsme se týmové práci, víme, že se můžeme spolehnout jeden na druhého, naučili jsme se pozorně číst, dělat si poznámky, pracovat s poznámkami…

Setkali jsme se s Petrou Soukupovou – autorkou jednoho z titulů, který jsme přečetli a dokonce jsme zažili autogramiádu, kdy nám Petra podepsala naše výtisky. Super!!!!!!!!!!!!!!

Díky patří našemu třídnímu Jirkovi SIovíkovi, který byl hnací silou, podporovatelem, organizátorem, fanouškem a věřil nám.

Autoři příspěvku: žáci 1. A