„Klima se mění. Změň se i ty!“

V souvislosti s uvedením výstavy „Klima se mění. Změň se i ty!“, která je nyní k vidění v prostorách obchodního domu Breda, navštívili Mendelovo gymnázium, Opava Mgr. Michal Žák, Ph.D. a Mgr. Daniel Tichý.

Pan Žák je český meteorolog ČHMÚ, moderátor České televize a vysokoškolský pedagog Karlovy univerzity. Pan Tichý je novinář a režisér dokumentární TV série „Klima mění Česko“. Je spojován s nestátní neziskovou organizací, která je zaměřená na udržitelný rozvoj, vzdělávání, publikační činnost, vědu a výzkum.

Studenty biologických seminářů třetích ročníků a žáky 4. A třídy seznámili s problematikou změny klimatu nejen v rámci ČR. Se studenty diskutovali o tom, jak může změna klimatu ovlivnit fungování naší planety, jak se v průběhu let mění množství skleníkových plynů v ovzduší, co je to udržitelný rozvoj. Debatovali jsme například i o tom, jak my jako jednotlivci můžeme snížit uhlíkovou stopu. Pochopili jsme, jak je důležitá podpora vedení měst a obcí a samozřejmě státu při řešení ekologických problémů. A mnoho dalšího.

Pokud chcete vědět, jak probíhala beseda s našimi středoškoláky, klikněte na tento odkaz.

Mendelovo gymnázium, Opava je školou, které se ekologické otázce věnuje nad rámec klasické výuky. Zapojujeme se do ekologických soutěží jako je CO2 liga. Uklízíme, připravujeme vzdělávací aktivity nejen pro studenty naší školy, ale i pro školy základní a mateřské. Snažíme se cílit na mladou generaci, která může pomoci „zachránit“ Česko.

Na závěr ještě jednou děkujeme oběma přednášejícím za zajímavou besedu a paní Kateřině Hnátové z Magistrátu města Opavy za její zprostředkování.

Barbora Bitomská